Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ελαιοπαραγωγοί από τη Σητεία σχεδιάζουν να δώσουν λάδι σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού

Μία εξαιρετική κίνηση στο τομέα του Ελαιόλαδου έχει ξεκινήσει στη Σητεία του νομού Λασιθίου στη Κρήτη με τη γέννηση της Συνεταιρικής οργάνωσης που ονομάζεται «Ανεξάρτητη Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Σητείας -COOPERATIVA SITIA» η οποία σχεδιάζει να διακινήσει βασικά το ελαιόλαδο των ελαιοπαραγωγών της τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
Κύριος σκοπός της Ομάδας, η οποία ιδρύθηκε 14 μήνες πριν το Μάιο του 2011, είναι να δώσει το ελαιόλαδο σε αγορές του εξωτερικού με το να αναγράφεται στη συσκευασία η ονομασία “UTOPIA», ενώ έχει ως στόχο να δώσει λάδι και στην αγορά του εσωτερικού στην οποία σκοπεύει να διεισδύσει διαμέσου των πρατηρίων και παράλληλα διαμέσου των κινημάτων χωρίς μεσάζοντες των Δήμων.
Η Ομάδα αυτή, αποτελείται για την ώρα από 60 ελαιοπαραγωγούς που έχουν ως ιδιοκτησία τους 600 στρέμματα ελαιώνες με συνολικά 30.000 ελαιόδεντρα που καλλιεργούνται με την συνεχή επίβλεψη των ελαιοπαραγωγών και δίνουν περίπου 200 τόνους ελαιόλαδο ετησίως.
Ελαιοπαραγωγοί από τη Σητεία σχεδιάζουν να δώσουν λάδι σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού Ελαιοπαραγωγοί από τη Σητεία σχεδιάζουν να δώσουν λάδι σε αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου