Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

μαγικά" μανιτάρια

Τα ψυχεδελικά ναρκωτικά μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να ξεπεράσουν την ιδέα του θανάτου

Η ιστορία της Pam Sakuda με καρκίνο σταδίου τέσσερα
Η Pam Sakuda ήταν 55 χρονών όταν έμαθε ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου της ήταν μεταστατικός και οι γιατροί της έδιναν από έξι μέχρι δεκατέσσερις μήνες ζωής. Η Pam ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και κατάφερε να ζήσει τέσσερα χρόνια έως ότου νικηθεί από την επάρατη νόσο.

Μέτα το πέρας τον εκτιμώμενων δεκατεσσάρων μηνών, η Pam είχε πέσει σε κατάθλιψη περιμένοντας το θάνατο χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα έρθει αυτή η στιγμή. Ο σύζυγός της υποστήριξε στη New York Times πως δεν μπορούσαν να κάνουν κανένα μελλοντικό σχέδιο καθώς δεν ήξεραν εάν η μεσήλικη γυναίκα θα βρίσκεται στη ζωή .

Καθώς ο φόβος για τον επερχόμενο θάνατο αυξανόταν, η Pam Sakuda αποφάσισε να συμβουλευτεί τον ερευνητή και ψυχίατρο του ιατρικού κέντρου Harbor-U.C.L.A., Charles Grob. Ο επιστήμονας αυτός ειδικεύεται στη μείωση του άγχους για το θάνατο σε ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου. Η μέθοδος του περιλαμβάνει τη χορήγηση ψυχεδελικών ναρκωτικών, όπως "μαγικά" μανιτάρια. Η γυναίκα δέχθηκε να πάρει μέρος στην έρευνα και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά καθώς οι δοκιμές έδειξαν πως αυτό το είδος των ναρκωτικών είναι ακίνδυνο, ενώ παράλληλα μπορεί να "ηρεμήσει" τους μελλοθάνατους ασθενείς από την αγωνία του θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου