Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑfricaBurn

ΑfricaBurn: Το καλύτερο πάρτι του πλανήτη σε εξέλιξη


Είναι η πέμπτη χρονιά του AfricaBurn festival. Ξεκίνησε στις 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου.
 africa

Το εθνικό πάρκο Tankwa Karoo, όπου διεξάγεται το φεστιβάλ, βρίσκεται στη Νότια Αφρική.

 africa

Για να φτάσει κάποιος στην απομονωμένη περιοχή, πρέπει να διασχίσει με τζιπ μια δύσκολη διαδρομή 250 χλμ ανάμεσα στις πόλεις Calvinia και Ceres.

 africa

To φεστιβάλ βασίζεται στο αντίστοιχο event που γίνεται στην Έρημo της Νεβάδα.

africa


Υπεύθυνοι για τα καλλιτεχνικά δρώμενα του φεστιβάλ, είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

africa


Ο καθένας, μόνος ή με την παρέα του μπορεί να επιδοθεί σε ότι είδους καλλιτεχνική δραστηριότητα θέλει. Από τραγούδι μέχρι ακροβατικά και από χορό μέχρι dj set.

 africa

H προσωπική έκφραση, είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό του φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν, όπως θέλουν. Εκτός από το εισιτήριο της συμμετοχής, καμία οικονομική συναλλαγή δεν πραγματοποιείται κατά την διάρκεια του φεστιβάλ. Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατίθενται για την βελτίωση των εγκαταστάσεων ή για την δημιουργία installations την επόμενη χρονιά.

 africa

Ο Dj Ali B γράφει για λογαριασμό του Guardian: «Είναι το καλύτερο πάρτι του πλανήτη. Όμως οι ιστορίες των ανθρώπων είναι το συναρπαστικότερο κομμάτι του φεστιβάλ. Ο ημίγυμνος τύπος που βρίσκεται πάνω στο ποδήλατο, μπορεί να είναι ένας εκατομμυριούχος που όλο τον υπόλοιπο χρόνο βρίσκεται σε ένα γραφείο δουλεύοντας για την εταιρεία του. Το σημαντικότερο σε αυτό το φεστιβάλ, είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στους ανθρώπους. Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν μέσα στην έρημο, δημιουργούν δυνατούς δεσμούς ανάμεσα τους. Είναι πράγματα που τα κουβαλάς μαζί σου και μετά το τέλος του φεστιβάλ»

africa

O Burning Man είναι το εντυπωσιακό φινάλε του φεστιβάλ. Όλοι περιμένουν τις φωτιές. Όταν όλα τελειώσουν, στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να θυμίζει το πενθήμερο πάρτι. Αυτή τη στιγμή επικρατεί στο hashtag #AfricaBurn ένας γλυκός πυρετός. «Θέλετε να δείτε πως είναι ο δρόμος για το AfricaBurn;» ρωτάει κάποια και ανεβάζει αντί απάντησης το διαλυμένο της λάστιχο.

africa

Ένα από τα καλύτερα tweet το ανέβασε μια μητέρα: «Ο γιος μου είναι στο AfricaBurn. Θα ήθελα να είμαι και εγώ, αλλά όχι με την ιδιότητα της μητέρας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου