Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Του απαγορεύουν να πάει στο σχολείο επειδή το φάρμακο του είναι η μαριχουάνα


Η μαριχουάνα του έσωσε τη ζωή, αλλά οι νόμοι τον αναγκάζουν να την ξαναχάσει.
Ο Chaz Moore είναι 17 χρονών και ένας από τους 50 ανθρώπους παγκοσμίως που που έχουν μυόκλωνο διαφραγματικό πτερυγισμό. Η ασθένεια αυτή είναι πολύ σπάνια και προκαλεί μυϊκούς σπασμούς οι οποίοι παρουσιάζονται πολλές φορές και οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Έτσι ο Chaz αναγκάζεται να μιλάει σαν να έχει λόξιγκα, ικανός να προφέρει μια μόνο συλλαβή κάθε φορά.
Μετά από μια πολύχρονη και οδυνηρή περιπέτεια από κλινική σε κλινική και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αναζητώντας κάποιο φάρμακο που θα μπορούσε να τον βοηθήσει, οι γιατροί κατέληξαν ότι η μαριχουάνα είναι το πιο κατάλληλο φάρμακο για την περίπτωση του.
medical marijuana biscuits
Μπισκότα με μαριχουάνα, μέρος της ιατρικής αγωγής του Chaz

Η μαριχουάνα θα τον απελευθέρωνε από τις καθημερινές και αναγκαστικές επισκέψεις στο νοσοκομείο αλλά και από τα δεκάδες χάπια που αναγκαζόταν να παίρνει, χάπια μόνο μερικώς αποτελεσματικά και με παρενέργειες.
Φαινόταν λοιπόν ότι ο Chaz θα μπορούσε πλέον να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Ούτως η άλλως η κάνναβη που χρησιμοποιούσε ήταν χαμηλής περιεκτικότητας THC όποτε ο ίδιος δήλωνε ότι δεν θεωρούσε ότι τον ανέβαζε.
Ο Chaz Moore ζει στο Κολοράντο των Η.Π.Α και αναγκάστηκε να γραφτεί σε διαδικτυακό λύκειο καθώς δεν του επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μαριχουάνα παρά μόνο στο σπίτι του. Μπορεί σε κάποιους να μην ακούγεται άσχημο να αράζεις σπίτι με ένα πιπάκι μαριχουάνα και να παρακολουθείς διαδικτυακά μαθήματα, αλλά ο Chaz νιώθει σαν να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και όντως έτσι είναι.
Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος δηλώνει:
Αν δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω μαριχουάνα, είναι πολύ πιθανόν να ήμουν νεκρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου