Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τελαίθριον

Συνδυάζοντας τις τάσεις μίας Κοινωνίας που Μοιράζεται τους Πόρους, την νοοτροπία μίας Κοινότητας Ελεύθερης Προσφοράς και τις αρχές των αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων, εμείς σαν κοινωνία μπορούμε να αναπτύξουμε έναν αξιόλογο τρόπο ζωής για το είδος μας.
Για να το καταφέρουμε χρειάζεται να:
  • Φροντίζουμε ο ένας για τον άλλο ανεξάρτητα από επιφανειακούς εγωισμούς και κατασκευασμένες διαιρέσεις όπως η εθνικότητα, η φυλή, το φύλο, το οικονομικό υπόβαθρο και άλλα.
  • Μειώσουμε δραματικά τις περιβαλλοντικές πιέσεις, την σπατάλη των πόρων και την κατάχρηση που επιτρέπουμε αυτή τη στιγμή στην Γη.
  • Εγκαταλείψουμε ένα νομισματικό σύστημα που βασίζεται στο χρέος και να υιοθετήσουμε μία οικονομία που βασίζεται στους πόρους.
Το εγχείρημα του Τελαίθριου δεν σκοπεύει να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας και δεν αξιώνει ότι θα είναι κάποια ουτοπία τελειότητας. Στην πρώτη φάση του εγχειρήματος θέλει απλά να λειτουργήσει σαν ένα αυτάρκεις, πειραματικό πρότυπο και να λειτουργήσει σαν ένα μεταβατικό λειτουργικό πιλοτικό πρόγραμμα για μελλοντική εφαρμογή.
Η δεύτερη φάση θα εστιάσει στην ανάπτυξη ερευνητικών εγκαταστάσεων και πειραματικών τεχνολογιών, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο κοινό για μια σειρά ημερίδων, σεμιναρίων, οικολογικό τουρισμό, καθώς και οποιαδήποτε άλλα μέσα διαδραστικής τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης.http://gr.telaithrion.freeandreal.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου