Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

“The marijuana show” στο Humboldt της Καλιφόρνια


Ο δήμος του Humbolt στην καλιφόρνια είναι διάσημος για έναν κυρίως λόγο: την εξαιρετικής ποιότητας μαριχουάνα που καλλιεργείται εκεί.  Σύμφωνα με την πρόταση 215 στην συγκεκριμένη περιοχή, για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και για όσους  τους περιθάλπουν, επιτρέπεται η καλλιέργεια μέχρι και 99 φυτών μαριχουάνας.
Bowl of Sour Diesel - The marijuana show
"Μπολ με sour D" (bowl o' Sour D) ο τίτλος τη φωτογραφίας της Sharon letts. Η ποικιλία Sour Diesel είναι μια από τις πιο δημοφιλής στο Humboldt.
Η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής λοιπόν, έχει επηρεαστεί αρκετά από τη μαριχουάνα και την καλλιέργεια της και συνεπώς πολλοί καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από αυτή την κουλτούρα και την έχουν αποτυπώσει στα έργα τους.
Kym Kemp - Ladybugs on marijuana leaf
Από την φωτογράφο Kym Kemp, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια απαθανατίζει στις φωτογραφίες της τον πολιτισμό της μαριχουάνας του Humboldt.

Τοπικοί καλλιτέχνες και φωτογράφοι θα μοιραστούν μαζί μας την οπτική τους σε σχέση με τις πολλές πτυχές του πολιτισμού της κάνναβης του Humbolt.
Αναφέρει η συνδιοργανώτρια της έκθεσης τέχνης “The Marijuanna Show”, Alice Krause.
Passing The Love by Sharron Letts
Passing The Love ή "Γυρνώντας την αγάπη". Της Sharron Letts.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν φωτογραφίες, ελαιογραφίες σε καμβά, κινητική τέχνη, συνθέσεις με καμβάδες, μέχρι και λαϊκή τέχνη (folk art) για την κάνναβη.
Οι καλλιτέχνες με τα έργα τους δείχνουν την όμορφη και κάθε άλλο παρά αλλόκοτη πλευρά μιας κουλτούρας που από κάποιους χαρακτηρίζεται και ως αντικουλτούρα.
"Puff, Puff, Pass". Της Sharon Letts.
"Puff, Puff, Pass". Της Sharon Letts.

"Χασίς = Αγάπη". Της Sharon Letts.
"Χασίς = Αγάπη". Της Sharon Letts.

Good Medicine
"Καλό φάρμακο". Φύλλο από τη συγκομιδή για το κέντρο υγείας του Humboldt. Της Sharon Letts.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου